Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Clinge

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Clinge is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de verschillende optie. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies vind je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de potentiële verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Clinge die een beter energielabel willen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-clinge

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat geval kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige vakman. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs contacteren via de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Clinge (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport biedt een lijst met uiteenlopende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, voorzetwandisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale adviseur. Gediplomeerde adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om minimaal 2 offertes aan te vragen van onafhankelijke adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een opsomming met investeringen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Clinge.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur bezoekt je aan huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je aspecten zoals de investering, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Clinge laten uitvoeren). Deze vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Clinge vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een adviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder behandelen we namen en adressen van mogelijk interessante bedrijven die actief zijn in de gemeente Hulst. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Clinge

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Clinge waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen kopen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Clinge

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (lees meer over isolatie)€2475,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11225,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4580,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2955,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€43,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €27,50€30,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Clinge is een minimale vereiste. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder bekijk je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Clinge: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie, GreenChoice en Powerpeers, Vandebron, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Clinge laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.850 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Clinge. In dit blokje check je een lijst met krachtige en interessant geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Clinge!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Clinge: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Clinge

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje delen we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Clinge.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, gevel, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hulst biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Clinge afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Sint Jansteen, Nieuw Namen en Kapellebrug).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Clinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Clinge?

Een energie maatwerkadvies Clinge is een plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan biedt per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor woningeigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €180,00 tot ongeveer €315,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Clinge te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Clinge voor gebouwen. Het utiliteitsbouw plan gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie