Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw Namen

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw Namen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energierapport met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Onder andere: woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Nieuw Namen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-namen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze professional loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en objectieve energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw Namen (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van voorzetwanden en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energie-expert. Gecertificeerde vakmensen kan je vinden op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is nuttig om diverse offertes op te zoeken van neutrale EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw Namen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en rekent uit welke maatregelen hun doel goed bereiken. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport kenmerken zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw Namen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuw Namen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een ervaren maatwerkadviseur. Het is nuttig om een adviesbureau rondom je woonplaats te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel delen we adres details van mogelijk beschikbare adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Hulst. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nieuw Namen

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw Namen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids delen we de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuw Namen

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (meer over woningisolatie)€4475,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5120,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5475,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3400,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€21,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €495,00€45,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Nieuw Namen is een aantrekkelijke optie. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte behandelen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuw Namen: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Engie, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Nieuw Namen bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost ongeveer €3.850 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €425,00 per element.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Nieuw Namen. In dit blokje kan je aan de slag met een lijstje met doelgerichte en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuw Namen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Nieuw Namen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Ontdek beschikbare subsidies in Nieuw Namen

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand delen we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw Namen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, ramen, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hulst hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuw Namen aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kapellebrug, Graauw en Heikant).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Nieuw Namen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw Namen?

Het energie maatwerkadvies Nieuw Namen is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit document verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke investeringen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €220,00 tot en met €330,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €240,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw Namen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Nieuw Namen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie