Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Graauw

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Graauw biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bekijkt waar de kansen liggen. Het rapport stelt bloot welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies vind je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is geschikt voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een rapport met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de investering, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Graauw die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-graauw

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze professional doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare energie-expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Graauw (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan geef je inzicht in bruikbare energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Gecertificeerde energieadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om verschillende offertes te zoeken van erkende adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een schema met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Graauw.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en analyseert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een compleet energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Graauw laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Graauw vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit jouw eigen regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder check je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Bouwadvies Van AckerStadhuisplein 34531GZTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Graauw

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Graauw waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand delen wij goede vergroeningsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Graauw

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1605,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10925,00€655,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5375,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3180,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€54,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €18,50€28,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Graauw is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Graauw: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, Essent, Vattenfall en Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Graauw laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het gebruik van warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.450 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 tot €450,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Graauw. In het gedeelte hieronder verstrekken we een aantal effectieve en betaalbare verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Graauw!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Graauw: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat nuttige maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Graauw

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder bieden we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Graauw.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van wanden, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Graauw gebruiken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Heikant, Axel en Clinge).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Graauw

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Graauw?

Dit energie maatwerkadvies Graauw is een energieadvies met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €230,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Graauw te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Graauw voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie