Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuiddorpe

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Zuiddorpe is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en beoordeelt wat de opties zijn. Het energieplan verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies doorzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zuiddorpe die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuiddorpe

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke potentiële maatregelen er zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuiddorpe (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document biedt een lijst met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, voorzetwandisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energie-specialist. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus vind je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om enkele offertes te ontvangen van ervaren energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van investeringen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zuiddorpe.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het adviesbureau komt thuis langs en bekijkt welke investeringen doelgericht zijn. Kort daarop verstuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals het financiële plaatje, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. In die situaties is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuiddorpe laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zuiddorpe vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energieadviseur. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder vind je adres-informatie van professionele energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Terneuzen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Zuiddorpe

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuiddorpe waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder vind je de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zuiddorpe

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1785,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11450,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5080,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2890,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€420,00€42,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1175,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Zuiddorpe is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder noemen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuiddorpe: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie of United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Zuiddorpe aanschaffen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.850 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 t/m €350,00 per element.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Zuiddorpe. Bijgaand check je een lijstje met praktische en niet al te dure energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Zuiddorpe!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zuiddorpe: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Een duurzame woning met subsidies in Zuiddorpe

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bespreken we een overzicht met de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zuiddorpe.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van dak, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Zuiddorpe afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Nieuw Namen, Overslag en Graauw).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Zuiddorpe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuiddorpe?

Het energie maatwerkadvies Zuiddorpe is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit energieadvies geeft per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke opties jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €205,00 tot €285,00. Voor een standaard huis kost het ongeveer €265,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuiddorpe te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Zuiddorpe voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie