Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overslag

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Overslag biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het energieadvies geeft inzicht in welke opties jouw energierekening direct doen dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport onderzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een energieplan met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Overslag die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-overslag

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verminderen. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Er wordt een rapport opgesteld met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overslag (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft een overzicht met diverse duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwandisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Deskundige energie adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om enkele offertes te vragen van gediplomeerde maatwerkadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een opsomming met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Overslag.

 4. Het energierapport laten opstellen

  De adviseur komt op locatie en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later mailt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen bekijk je eigenschappen zoals de kosten, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Overslag laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Overslag vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder delen we bedrijfsnamen en adresgegevens van erkende energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Terneuzen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Overslag

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overslag die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Overslag

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3615,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4215,00€575,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4750,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3270,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€370,00€45,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,55€7,10 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Overslag is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder bieden we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Overslag: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.650 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Overslag laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €375,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Overslag. Bijgaand check je een schema met handige en voordelige vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Overslag!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Overslag: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzaam je woning met subsidies in Overslag

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand doorzoek je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Overslag.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan ramen, gevel, dak, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Terneuzen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Terneuzen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Overslag vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Graauw, Koewacht en Axel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Terneuzen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Overslag

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Overslag?

Een energie maatwerkadvies Overslag is een concept plan met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit advies geeft per maatregel de investering en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot en met €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €230,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Overslag te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Overslag voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie