Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vogelwaarde

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Vogelwaarde biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en bekijkt de diverse opties. Het plan toont aan welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de minimale prijzen, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Vogelwaarde die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vogelwaarde

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach bezoek je thuis om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vogelwaarde (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport biedt een lijst met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale energie-specialist. Gediplomeerde bedrijven zijn vindbaar op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te vragen van gecertificeerde vakmensen. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vogelwaarde.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert komt op locatie en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Kort hierop verkrijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je details zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Hier kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Vogelwaarde laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie specialisten en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Vogelwaarde vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijke experts die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Hulst. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Vogelwaarde

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vogelwaarde met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodem-water warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Vogelwaarde

 1. Verlaging van de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4370,00€475,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5590,00€695,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5325,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3185,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€49,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €39,50€36,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Vogelwaarde is een hele goede keuze. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder bieden we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vogelwaarde: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie & Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.200 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Vogelwaarde aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 t/m €400,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vogelwaarde. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijst met populaire en voordelige energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Vogelwaarde!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Vogelwaarde: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Het advies vertelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Vogelwaarde

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder delen we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Vogelwaarde.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, gevel, (spouw)muur, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vogelwaarde afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zuiddorpe, Terhole en Overslag).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Vogelwaarde

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vogelwaarde?

Een energie maatwerkadvies Vogelwaarde is een adviesrapport met aanbevelingen voor de vergroening van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €250,00 – €335,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Vogelwaarde te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het appartementencomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vogelwaarde voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie zorgt voor lagere lasten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie