Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hengstdijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hengstdijk is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke investeringen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het rapport check je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij komt met een plan met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je het kostenplaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hengstdijk die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hengstdijk

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zo de energierekening te verminderen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiedeskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hengstdijk (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport biedt een lijst met diverse energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren maatwerkadviseur. Erkende adviesbedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus zijn vrij in hun pricing. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te vragen van ervaren bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een schema met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hengstdijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan mailt hij een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel noteren ze aspecten zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hengstdijk laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hengstdijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren energie specialist. Het is raadzaam om een adviesbureau rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder vind je namen en adressen van mogelijk beschikbare energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Hulst. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel Zeeuws-VlaanderenDiepeneestraat 104571TBAxel
De Bruijn DienstenBurgemeester Wittelaan 664614GNBergen op Zoom
Boden EnergieadviesHuijbergseweg 614631GDHoogerheide
AD EnergielabelsLaan van Othene 414533AJTerneuzen
Bouwkundig adviesbureau de BraalReaumurstraat 11 a4532KJTerneuzen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hengstdijk

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hengstdijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids introduceren we de gunstigste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonneboilers.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hengstdijk

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk meer info over isolatie)€3540,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5540,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5390,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3190,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€32,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €28,00€25,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Hengstdijk is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De aanvullende stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte noemen we meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hengstdijk: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je bespaart flink op de energiekosten. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent & Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €4.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Hengstdijk laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen liggen tussen de €190,00 t/m €325,00 per element.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Hengstdijk. In de box hieronder delen wij een lijst met relevante en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Hengstdijk!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hengstdijk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en analyseert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hengstdijk

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hengstdijk.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van (spouw)muur, vloer, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hulst heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hulst vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Hengstdijk opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Vogelwaarde, Lamswaarde en Terhole).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hulst.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Hengstdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hengstdijk?

Het energie maatwerkadvies Hengstdijk is een advies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €240,00 t/m €300,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Hengstdijk te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hengstdijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie