Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Arnemuiden

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Arnemuiden geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en omschrijft de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan delen ze nauwkeurig de kosten en baten van de verschillende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke opties jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een aanbevelingen-rapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel lees je de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Arnemuiden die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-arnemuiden

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een professionele specialist. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Arnemuiden (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan bevat een weergaven van alle vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie-expert. Gediplomeerde energieadviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om minimaal 2 offertes te ontvangen van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een advies met duurzame investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Arnemuiden.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert neemt de woning op en stelt vast welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Kort hierop verstuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel bekijk je bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Arnemuiden laten uitvoeren). Deze persoon adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Arnemuiden vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energieadviseur. Het is goed om een specialist uit de buurt te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand lees je gegevens van mogelijk beschikbare experts die diensten aanbieden in de gemeente Middelburg. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Houmes Makelaars B.V.Markt 824361AGWestkapelle
EP direct B.V.Hogelandseweg 24364SBGrijpskerke
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Arnemuiden

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Arnemuiden waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand delen wij de meest populaire duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over HR-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Arnemuiden

 1. Een gunstige energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk meer info over isolatie)€1370,00€345,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10300,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4595,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3355,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€45,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,55€6,10 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Arnemuiden is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand bekijk je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Arnemuiden: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Engie & Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Arnemuiden laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.800 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €185,00 t/m €475,00 per element.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Arnemuiden. Hieronder check je een overzicht met effectieve en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Arnemuiden!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Arnemuiden: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Arnemuiden

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Arnemuiden.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, ramen, wanden, dak, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Middelburg heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Middelburg tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Arnemuiden opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Noordwelle, Gapinge en Burgh-Haamstede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Middelburg.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Arnemuiden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Arnemuiden?

Een energie maatwerkadvies Arnemuiden is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit document een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 tot ongeveer €285,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Arnemuiden te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Arnemuiden voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie