Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordwelle

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Noordwelle kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan stelt bloot welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het rapport bekijk je grondig de investering en de terugverdientijd van de diverse energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Noordwelle die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordwelle

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te drukken. In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige specialist op het gebied van energie. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordwelle (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een schema met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), spouwmuurisolatie met glaswol en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende energie-expert. Objectieve energie adviseurs vind je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes te vragen van betrouwbare energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het vergelijken van de offertes kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een weergave met maatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordwelle.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en onderbouwt welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordwelle laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Noordwelle vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een energieadviseur uit de omgeving te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van mogelijke maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Noordwelle

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordwelle waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bieden we informatie rondom de beste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonneboiler.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Noordwelle

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (lees meer over isolatie)€4745,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6085,00€715,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4755,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3275,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1025,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Noordwelle is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder tref je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Noordwelle: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, GreenChoice, Engie, Budget Energie & Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Noordwelle laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.050 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €240,00 – €450,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Noordwelle. Onderstaand tref je een overzicht met impactvolle en voordelige energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Noordwelle!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Noordwelle: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Noordwelle

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje verstrekken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Noordwelle.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van gevel, dak, vloer, wanden, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Noordwelle gebruiken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Scharendijke, Burgh-Haamstede en Ellemeet).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Noordwelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordwelle?

Een energie maatwerkadvies Noordwelle is een besparingsrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de minimale prijzen en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van huistype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €195,00 tot en met €305,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €260,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordwelle te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Dit is natuurlijk ook met de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Noordwelle voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verbeterde energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie