Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Scharendijke

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Scharendijke kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en inspecteert de diverse opties. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het verduurzamingsrapport delen ze uitgebreid de kosten en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkrapport is ontworpen voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je de kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Scharendijke die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-scharendijke

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en het totale rendement Let op: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige energiedeskundige. Professionele en betrouwbare energieadviseurs tref je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Scharendijke (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitengevels met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde energie-expert. Gecertificeerde adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om diverse offertes te verkrijgen van betrouwbare EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website word je geleid naar een overzicht van energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Scharendijke.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en beschrijft welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later krijg je het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je eigenschappen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Scharendijke laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Scharendijke vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele energie specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder check je naam + adresgegevens van betrouwbare energie specialisten die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Scharendijke

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Scharendijke die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder introduceren we goede maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Scharendijke

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1920,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11200,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5080,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3385,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €32,00€29,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Scharendijke is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Scharendijke: betaalbaar en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie, Engie & Oxxio, United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.150 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Scharendijke laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €325,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Scharendijke. In dit blokje tref je een weergave met effectieve en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Scharendijke!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Scharendijke: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het concept plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een gunstig energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Scharendijke

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Scharendijke.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het laten isoleren van wanden, ramen, vloer, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Scharendijke bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Nieuwerkerk, Ellemeet en Brouwershaven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Scharendijke

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Scharendijke?

Het energie maatwerkadvies Scharendijke is een adviesrapport met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 tot wel €315,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €275,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Scharendijke te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Scharendijke voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie