Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ellemeet

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Ellemeet kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en verkent waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies vind je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een plan met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Ellemeet die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ellemeet

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In het advies wordt grondig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wens je minder energie te verbruiken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde adviseur. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ellemeet (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van alle maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gecertificeerde energie-specialist. Geschikte adviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes op te zoeken van deskundige energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ellemeet.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt thuis langs en analyseert welke duurzame investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens mailt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag eigenschappen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Ellemeet laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij technici, isolatiebedrijven en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Ellemeet vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale vakman. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we adres-informatie van betrouwbare energie experts die huizen inspecteren in de gemeente Schouwen-Duiveland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Ellemeet

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ellemeet waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder kan je aan de slag met de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over hybride warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ellemeet

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4725,00€525,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11850,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5495,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3290,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Ellemeet is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder vind je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ellemeet: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Essent & Powerpeers, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.850 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ellemeet kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.250 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €425,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Ellemeet. In de box hieronder lees je een lijst met populaire en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ellemeet!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Ellemeet: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een perfect energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Ellemeet

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder check je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Ellemeet.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, (spouw)muur, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ellemeet aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Brouwershaven, Renesse en Kerkwerve).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Ellemeet

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ellemeet?

Het energie maatwerkadvies Ellemeet is een document met aanbevelingen voor de vergroening van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op dat moment is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 – €295,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Ellemeet aan te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook de uiteindelijke kosten en de terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Ellemeet voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie