Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Renesse

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Renesse is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Renesse die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-renesse

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Professionele en neutrale energieadviseurs contacteren via de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Renesse (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een schema met verschillende duurzame oplossingen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Gekwalificeerde experts zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes te ontvangen van neutrale energie experts. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Renesse.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en inspecteert welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop verstuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Renesse laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Renesse vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende specialist. Het is nuttig om een adviseur uit de regio te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder doorzoek je adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die werken in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Renesse

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Renesse die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over bespaarmogelijkheden, groot en klein. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder bespreken we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Renesse

 1. Een aantrekkelijke energierekening: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3525,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5795,00€1065,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4510,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2985,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€22,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,50€34,50 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Renesse is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Je kunt kiezen voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand noemen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Renesse: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Essent, Budget Energie, GreenChoice en Delta, Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Renesse laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.850 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €200,00 t/m €425,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Renesse. Hieronder vind je een aantal doelgerichte en goedkope maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Renesse!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Renesse: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Renesse

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder check je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Renesse.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog lokale subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Renesse vergelijken in februari 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Kerkwerve, Noordwelle en Scharendijke).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Renesse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Renesse?

Een energie maatwerkadvies Renesse is een advies met aanbevelingen voor het duurzamer maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document bespreekt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit rapport kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot ongeveer €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Renesse te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Renesse voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie