Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kerkwerve

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Kerkwerve is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan laat jouw zien welke werkzaamheden relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze uitgebreid de kosten en het rendement van de verschillende duurzame opties. Het energieplan is bedoeld voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een advies met alle duurzaamheidsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel vind je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Kerkwerve die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kerkwerve

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een erkende expert op het gebied van energie . Vakbekwame en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kerkwerve (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geef je inzicht in alle maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energie-expert. Gediplomeerde specialisten zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om meerdere offertes te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Kerkwerve.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Binnen een paar dagen krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze bijzonderheden als de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kerkwerve laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je pand?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Kerkwerve vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is nuttig om een specialist nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder delen we naam + adresgegevens van professionele specialisten die werken in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kerkwerve

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kerkwerve waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder delen wij de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over water-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Kerkwerve

 1. Een gunstige energienota: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1950,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5000,00€890,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5435,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2945,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €39,50€26,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Kerkwerve is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand noemen we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Kerkwerve: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie of United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.000 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Kerkwerve laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.900 (incl. montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Kerkwerve. Bijgaand vind je daarom een aantal impactvolle en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Kerkwerve!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kerkwerve: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Kerkwerve

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand check je up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Kerkwerve.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, ramen, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kerkwerve vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Noordgouwe, Scharendijke en Nieuwerkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Kerkwerve

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kerkwerve?

Een energie maatwerkadvies Kerkwerve is een besparingsplan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €220,00 tot €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €275,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Kerkwerve te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kerkwerve voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie