Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Noordgouwe

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Noordgouwe kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies geeft inzicht in welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is ontworpen voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle opties die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Noordgouwe die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-noordgouwe

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te reduceren In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt de woning op en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je jouw woning duurzamer maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde specialist. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Noordgouwe (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met verschillende duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Gediplomeerde energie adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om verschillende offertes op te vragen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Noordgouwe.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbedrijf komt thuis langs en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen doeltreffend zijn. Op basis hiervan verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals de verwachte kosten, de besparing en de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Noordgouwe laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Noordgouwe vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie specialist. Het is nuttig om een energieadviseur rondom je woonplaats te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand lees je naam + adresgegevens van mogelijke adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Noordgouwe

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Noordgouwe waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder delen we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over warmtepomp.

Het comfort van een energiezuinige woning in Noordgouwe

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1510,00€300,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5150,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3240,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€445,00€37,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Noordgouwe is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het stuk hieronder check je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Noordgouwe: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Eneco, Engie, GreenChoice of Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Noordgouwe laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.100 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen ongewenste luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen liggen tussen de €245,00 tot €375,00 per ruimte.

Overzicht met overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Noordgouwe. Bijgaand vind je daarom een schema met impactvolle en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Noordgouwe!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Noordgouwe: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Noordgouwe

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder doorzoek je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Noordgouwe.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Noordgouwe opzoeken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Bruinisse, Nieuwerkerk en Dreischor).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je hypotheek oprekken: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Noordgouwe

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Noordgouwe?

Dit energie maatwerkadvies Noordgouwe is een concept plan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het rapport behandelt per maatregel de kosten en wat het oplevert. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, het woonoppervlakte en de gekozen energieadviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 tot en met €285,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Noordgouwe aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Noordgouwe voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een lagere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie