Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bruinisse

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Bruinisse geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies vind je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het advies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel check je het financiële plaatje, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bruinisse die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bruinisse

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om minder energie te gebruiken en zo de energienota te verlagen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Er wordt een rapport opgesteld met een lijst met vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende adviseur. Professionele en ervaren energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bruinisse (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een overzicht met alle maatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Gekwalificeerde energie experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om enkele offertes aan te vragen van erkende vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Bruinisse.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en inspecteert welke investeringen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bruinisse laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bruinisse vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een energieadviseur uit de omgeving te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we adres details van betrouwbare energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bruinisse

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bruinisse die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand noemen we de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnepanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bruinisse

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2140,00€115,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10000,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5355,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3120,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€52,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €580,00€38,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Bruinisse is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verschillende subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder tref je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Bruinisse: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice en Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Bruinisse bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.400 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €170,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bruinisse. Hieronder tref je een schema met populaire en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Bruinisse!

Informeer naar een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bruinisse: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Bruinisse

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje onderzoek je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Bruinisse.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, vloer, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijk verschillende individuele subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Bruinisse bekijken in april 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Ouwerkerk, Dreischor en Oosterland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Bruinisse

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bruinisse?

Dit energie maatwerkadvies Bruinisse is een concept plan met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 tot €350,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bruinisse te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Bruinisse voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie