Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ouwerkerk

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Ouwerkerk is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan onderschrijven ze in detail de kosten en baten van de mogelijke woningaanpassingen. Het energierapport is relevant voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp lees je de minimale prijzen, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ouwerkerk die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ouwerkerk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze adviseur check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ouwerkerk (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Gediplomeerde adviesbureaus zijn te vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes aan te vragen van neutrale vakmensen. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een opsomming met opties die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ouwerkerk.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist komt bij je thuis en checkt welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Kort hierop stuurt hij een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderwerpen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ouwerkerk laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ouwerkerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie expert. Het is wijs om een adviesbureau uit de omgeving te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder doorzoek je namen en adressen van mogelijk beschikbare specialisten die actief zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Ouwerkerk

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ouwerkerk die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder noemen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Ouwerkerk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3495,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11550,00€735,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5075,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3135,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€41,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1125,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Ouwerkerk is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder delen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ouwerkerk: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie & Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.400 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ouwerkerk laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.850 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €150,00 – €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Ouwerkerk. In dit blokje doorzoek je een lijstje met populaire en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ouwerkerk!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Ouwerkerk: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Ouwerkerk

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen wij handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Ouwerkerk.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, (spouw)muur, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Ouwerkerk opzoeken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Waardhuizen, Oosterland en Uitwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ouwerkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ouwerkerk?

Dit energie maatwerkadvies Ouwerkerk is een rapport met concrete maatregelen voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 – €285,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €235,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ouwerkerk te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Ouwerkerk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie