Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waardhuizen

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Waardhuizen is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en deelt wat er mogelijk is. Het energieplan verduidelijkt welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energieplan check je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de mogelijke verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is relevant voor particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per keuze vind je de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Waardhuizen die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waardhuizen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het plan wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: De maatwerkadviseur is objectief en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale energiecoach / deskundige. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waardhuizen (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), spouwmuurisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een deskundige energie-expert. Deskundige specialisten vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om enkele offertes te zoeken van onafhankelijke maatwerkadviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform krijg je een opsomming met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Waardhuizen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen noteren ze informatie zoals het financiële plaatje, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Waardhuizen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waardhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale vakman. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we adresgegevens van goede energie adviseurs die werken in de gemeente Altena. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Waardhuizen

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waardhuizen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder vind je de beste maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over dakisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Waardhuizen

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer info)€4315,00€500,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12125,00€735,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4900,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3370,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€47,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,00€5,90 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Waardhuizen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte tref je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waardhuizen: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice en Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.950 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Waardhuizen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.350 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €185,00 tot €425,00 per element.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Waardhuizen. Hieronder lees je een schema met doelgerichte en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Waardhuizen!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Waardhuizen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die je kunt gebruiken om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsadvies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Waardhuizen

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder delen wij nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Waardhuizen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van vloer, ramen, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Waardhuizen aanvragen in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Rijswijk, Uitwijk en Woudrichem).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Waardhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waardhuizen?

Een energie maatwerkadvies Waardhuizen is een energieplan inclusief suggesties voor het verduurzamen van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €175,00 tot €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Waardhuizen te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Waardhuizen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een groenere energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie