Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Woudrichem

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Woudrichem is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de kansen liggen. Het energieadvies stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies onderschrijven ze in detail de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij levert een energierapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Investeer bijv. in: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de minimale prijzen, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Woudrichem die hun woning duurzamer willen maken en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-woudrichem

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te beperken. In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige adviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Woudrichem (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare energieadviseur. Gekwalificeerde experts zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbureaus rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van erkende energie specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Woudrichem.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en inspecteert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop verkrijg je een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je onderdelen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Woudrichem laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je huis?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Woudrichem vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we namen en adressen van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Woudrichem

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Woudrichem waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder beschrijven we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Woudrichem

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (bekijk hier meer info)€4530,00€500,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11325,00€630,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5450,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3220,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€24,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,75€7,65 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Woudrichem is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Je profiteert van de goede effecten: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Woudrichem: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice en Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Delta. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Woudrichem aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.250 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €210,00 – €350,00 per ruimte.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Woudrichem. In de box hieronder vind je een schema met effectieve en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Woudrichem!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Woudrichem: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsrapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en onderzoekt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Woudrichem

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje verstrekken we handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Woudrichem.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van vloer, dak, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Woudrichem opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Andel, Almkerk en Giessen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Woudrichem

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Woudrichem?

Dit energie maatwerkadvies Woudrichem is een adviesrapport met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies komt per maatregel met de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot €325,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Woudrichem op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Woudrichem voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Goede energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie