Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Giessen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kies ik het beste voor woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Giessen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan doorzoek je grondig de kosten en de terugverdientijd van de getoonde maatregelen. Het verduurzamingsrapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij stuurt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de investering, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Giessen die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-giessen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verminderen. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon analyseert het huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een betrouwbare energieadviseur. Professionele en betrouwbare energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Giessen (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsadvies helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren adviseur. Ervaren EPA-adviseurs kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om meerdere offertes te vragen van ervaren specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Giessen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en stelt vast welke investeringen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel delen ze informatie zoals de uiteindelijke kosten, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Giessen laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Giessen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist uit de regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder bieden we namen en adressen van kwalitatieve bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Altena. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Giessen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Giessen met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In het gedeelte hieronder delen we de aantrekkelijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Giessen

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van de woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2350,00€115,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4135,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4540,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3095,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€405,00€38,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1275,00€175,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Giessen is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder noemen we praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Giessen: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.800 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Giessen kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.250 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 – €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Giessen. Hieronder delen wij een lijst met effectieve en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Giessen!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Giessen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur analyseert de woning en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Giessen

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Giessen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Altena hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Giessen opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Dussen, Rijswijk en Hank).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Giessen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Giessen?

Het energie maatwerkadvies Giessen is een advies met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die gevallen is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit plan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €250,00 tot ongeveer €285,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Giessen te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Giessen voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie