Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Rijswijk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Rijswijk is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de diverse opties. Het energieadvies is concreet en vertelt welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je in detail de kosten en baten van de mogelijke maatregelen. Het advies is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een maatwerkrapport met alle maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de geraamde kosten, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Rijswijk die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-rijswijk

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verminderen. In dit rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare vakman. Professionele en bedreven energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Rijswijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gecertificeerde energie-specialist. De juiste energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes te verkrijgen van deskundige adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Rijswijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en rekent uit welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort daarop ontvang je een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport informatie zoals de investering, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Rijswijk laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Rijswijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we namen en adressen van betrouwbare energie specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Altena. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Rijswijk

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Rijswijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder behandelen we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over energiebesparende maatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Rijswijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1650,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4015,00€950,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4625,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3005,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€390,00€43,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €5,95€6,35 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en ga direct aan de slag

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Rijswijk is dan eigenlijk de basis. Door het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Het pakt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Rijswijk: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, Engie, GreenChoice en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.600 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Rijswijk aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.700 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Rijswijk. Hieronder delen wij een lijstje met belangrijke en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Rijswijk!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Rijswijk: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Rijswijk

Alle woningen in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder delen wij bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Rijswijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, gevel, vloer, (spouw)muur, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Rijswijk gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hank, Woudrichem en Andel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Rijswijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Rijswijk?

Een energie maatwerkadvies Rijswijk is een advies met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit adviesrapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 tot wel €300,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €260,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Rijswijk te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het flatgebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Rijswijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie