Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hank

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hank is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het advies onderzoek je nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een rapport met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Hank die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hank

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het document wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een erkende energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hank (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), gevelisolatie met steenwol en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Deskundige vakmensen kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om verschillende offertes te zoeken van neutrale EPA-adviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met investeringen die mogelijk interessant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hank.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs komt op locatie en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan verstuurt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je kenmerken zoals een kostenbegroting, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hank laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hank vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde adviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adresgegevens van erkende energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Altena. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Hank

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hank die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids check je de aantrekkelijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Hank

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1715,00€145,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10200,00€680,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4740,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3230,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1175,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Hank is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder lees je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Hank: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Essent of Vandebron, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Oxxio. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Hank kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.250 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €170,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hank. Hieronder vind je een weergave met krachtige en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Hank!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hank: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Hank

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje delen we praktische informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hank.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan dak, vloer, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Hank opzoeken in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Meeuwen, Andel en Babyloniënbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Laat je hypotheek aanpassen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Hank

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hank?

Het energie maatwerkadvies Hank is een plan met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit besparingsadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. De kosten variëren tussen de €250,00 tot ongeveer €315,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €280,00. Het is nuttig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Hank aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Hank voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie