Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Andel

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Andel zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en analyseert wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke investeringen een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het rapport vind je overzichtelijk de kosten en baten van de verschillende duurzame opties. Het verduurzamingsplan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een advies met alle werkzaamheden die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport het budget, wat het je oplevert en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Andel die hun woning willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-andel

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het document wordt grondig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome vakman. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Andel (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een neutrale energieadviseur. Ervaren adviesbureaus kan je bekijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes te verkrijgen van betrouwbare adviesbedrijven. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Andel.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens verkrijg je een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Andel laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Andel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gecertificeerde vakman. Het is wijs om een energie-specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je adres-informatie van erkende bedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Altena. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Andel

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Andel die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder vind je goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over CV-ketels.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Andel

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1860,00€105,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10275,00€630,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4825,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3345,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€450,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €28,00€28,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Andel is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder tref je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Andel: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie & Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Andel laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Andel. In de box hieronder tref je een weergave met praktische en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Andel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Andel: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Andel

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand delen we praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Andel.

 • Isolatie-subsidie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiemogelijkheden of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Andel aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Babyloniënbroek, Giessen en Dussen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Andel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Andel?

Het energie maatwerkadvies Andel is een plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel het budget en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Middels dit besparingsrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot en met €300,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Andel aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Andel voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie