Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dussen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Dussen biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting de verschillende optie. Het uiteindelijke advies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies tref je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame opties. Het maatwerkrapport is aan te raden voor particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsplan met alle investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel toont het rapport de minimale prijzen, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Dussen die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dussen

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te beperken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dussen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport geef je inzicht in verschillende duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van buitenmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve maatwerkadviseur. Deskundige energie specialisten kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbedrijven kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om diverse offertes op te vragen van professionele energie experts. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal word je geleid naar een advies met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Dussen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur neemt de woning op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel lees je onderwerpen zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Dussen laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Dussen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een adviseur uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder check je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Altena. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dussen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dussen die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder delen wij de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Dussen

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3570,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5125,00€865,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4685,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3160,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€23,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,55€5,80 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Dussen is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder tref je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dussen: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Essent, Vattenfall of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Dussen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.150 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Dussen. Hieronder delen wij een overzicht met krachtige en goedkope duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Dussen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Dussen: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Dussen

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk los van het gas komen. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder delen wij bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Dussen.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatie van wanden, (spouw)muur, dak, ramen, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Dussen aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook geldig voor o.a. Drongelen, Hank en Meeuwen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Dussen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dussen?

Dit energie maatwerkadvies Dussen is een concept plan met suggesties voor de vergroening van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan komt per maatregel met het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke verduurzamingsmaatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €210,00 tot €350,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Dussen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Dussen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie