Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drongelen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Drongelen kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport geeft inzicht in welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport onderschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de bekende investeringsopties. Het maatwerkrapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energieadvies met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport het financiële plaatje, wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Drongelen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drongelen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw wensen te inventariseren. Deze deskundige loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je jouw woning duurzamer maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke expert. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drongelen (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan biedt een lijst met alle verduurzamingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. De juiste EPA-adviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om minimaal 2 offertes op te zoeken van erkende adviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een advies met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Drongelen.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen stuurt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de besparing per jaar en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Drongelen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Drongelen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we adres-informatie van mogelijk interessante bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Drongelen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drongelen waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder vind je de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over bodem-water warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Drongelen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2275,00€180,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10150,00€660,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4730,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2990,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€37,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer energiebespaartips) €585,00€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Drongelen is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Drongelen: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent & United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Doordat je mag salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Drongelen aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €450,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Drongelen. Hieronder verstrekken we een overzicht met doelgerichte en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Drongelen!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Drongelen: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Drongelen

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand tref je handige informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Drongelen.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, gevel, ramen, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk verschillende regionale subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Drongelen vergelijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Veen, Meeuwen en Genderen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Drongelen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drongelen?

Een energie maatwerkadvies Drongelen is een energieadvies met een plan van aanpak voor de vergroening van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In dat geval is dit concept plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw woning verduurzamen. A.d.h.v. dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot €335,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Drongelen te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Drongelen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie