Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Genderen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Genderen is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke alternatieven passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het rapport delen ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel toont het rapport het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Genderen die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-genderen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige energieadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Genderen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieplan bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met glaswol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde adviseur. Erkende energieadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is beter om diverse offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Genderen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het adviesbureau neemt de woning op en stelt vast welke groene maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens stuurt hij een compleet energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je details zoals de investering, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Genderen laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Genderen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een betrouwbare energie expert. Het is nuttig om een energie expert nabij jouw woonplaats te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we contactgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Altena. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Genderen

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Genderen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je pand. Je kunt ook meer details lezen over lucht-water warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Genderen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3560,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4860,00€890,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4820,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3170,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€21,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €360,00€41,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Genderen is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder bieden we extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Genderen: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Engie, GreenChoice en United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.650 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Genderen kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.100 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Genderen. In het gedeelte hieronder lees je een overzicht met populaire en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Genderen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Genderen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het document laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Genderen

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen we up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Genderen.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, wanden, gevel, dak, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Altena hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Genderen bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook handig voor o.a. Nieuwendijk, Eethen en Wijk en Aalburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Genderen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Genderen?

Het energie maatwerkadvies Genderen is een rapport met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met het budget en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit adviesplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot wel €315,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €270,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Genderen aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Genderen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor aanvullende details.

Plaats een reactie