Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Wijk en Aalburg

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Wijk en Aalburg geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan geeft inzicht in welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan onderzoek je grondig de kosten en het rendement van de potentiële duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Wijk en Aalburg die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-wijk-en-aalburg

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energie-expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Wijk en Aalburg (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geef je inzicht in verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Professionele adviesbureaus check je op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om meerdere offertes te vragen van neutrale maatwerkadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een schema met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Wijk en Aalburg.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en rekent uit welke opties hun doel goed bereiken. Kort hierop verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Wijk en Aalburg laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Wijk en Aalburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een betrouwbare adviseur. Het is nuttig om een adviesbedrijf uit de regio te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel lees je contactgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Wijk en Aalburg

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Wijk en Aalburg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder noemen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over warmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Wijk en Aalburg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3580,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11775,00€625,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5380,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2920,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€335,00€35,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1150,00€195,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Wijk en Aalburg is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Wijk en Aalburg: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, Essent, Engie, GreenChoice of Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Door het principe van salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.400 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Wijk en Aalburg laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Wijk en Aalburg. In de box hieronder vind je een schema met doelgerichte en gunstig geprijsde maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Wijk en Aalburg!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Wijk en Aalburg: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Wijk en Aalburg

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder lees je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Wijk en Aalburg.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, wanden, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk ook zelf lokale subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Wijk en Aalburg opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Werkendam, Veen en Sleeuwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Wijk en Aalburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Wijk en Aalburg?

Dit energie maatwerkadvies Wijk en Aalburg is een energieadvies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van een huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke keuzes de meeste besparing opleveren. Middels dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot ongeveer €345,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Wijk en Aalburg op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Wijk en Aalburg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie