Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veen

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Veen biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en controleert de diverse opties. Dit maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport check je grondig de initiële investering en het rendement van de bekende investeringsopties. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een maatwerkadvies met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals het financiële plaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Veen die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-veen

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te beperken. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze expert doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veen (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerk adviseur. Gekwalificeerde adviesbedrijven check je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te ontvangen van ervaren EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Veen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs komt bij je thuis en bekijkt welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel vind je randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Veen laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Veen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale expert. Het is raadzaam om een maatwerkadviseur uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand delen we adres-informatie van goede vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Altena. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Veen

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids vind je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Veen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4355,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4305,00€880,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4715,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3120,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€465,00€41,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1275,00€185,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Veen is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Veen: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Veen kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.400 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €155,00 tot €450,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Veen. Bijgaand kan je aan de slag met een lijst met effectieve en laag geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Veen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Veen: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan deelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Veen

De meeste panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Veen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, vloer, ramen, dak, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Veen aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Sleeuwijk, Genderen en Nieuwendijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Veen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veen?

Een energie maatwerkadvies Veen is een adviesrapport met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 tot wel €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Veen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Veen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een hogere energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie