Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwendijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwendijk is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsrapport doorzoek je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het aanbevelingen-rapport is relevant voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij verstrekt een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel vind je de verwachte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuwendijk die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwendijk

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwendijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met innovatieve duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het isoleren van buitengevels met glaswol en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een professionele maatwerk adviseur. Gediplomeerde energie experts check je op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om diverse offertes te zoeken van gekwalificeerde adviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het adviesgesprek is ingepland. Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een lijst met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwendijk.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en beschrijft welke potentiële maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze aspecten zoals het financiële plaatje, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwendijk laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Vind energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nieuwendijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Het is aan te raden om een specialist rondom je woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder behandelen we gegevens van goede adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Aanen AdviesbureauTiendweg 94235VWTienhoven aan de Lek
UP Klimaatadvies B.V.Energieweg 214231DJMeerkerk
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwendijk

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwendijk met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Hieronder delen wij de meest interessante duurzame oplossingen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over zonnestroom opwekken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwendijk

 1. Een lagere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3520,00€375,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€695,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5035,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3065,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€55,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €35,00€26,50 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Nieuwendijk is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder behandelen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwendijk: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie & Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Delta. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Nieuwendijk laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Deze constructie genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er al voor €3.900 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €250,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Nieuwendijk. Onderstaand tref je een aantal effectieve en betaalbare energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Nieuwendijk!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Nieuwendijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een perfect energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Nieuwendijk

Praktisch alle huis in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwendijk.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van ramen, wanden, gevel, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwendijk afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kedichem, Wijk en Aalburg en Werkendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Nieuwendijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwendijk?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwendijk is een besparingsrapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €175,00 – €330,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwendijk te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuwendijk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie