Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eethen

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Eethen is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport stelt bloot welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport bekijk je uitvoerig de kosten en baten van de verschillende energiebesparende maatregelen. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per keuze lees je de geschatte kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eethen die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eethen

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke specialist. Deskundige en objectieve energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eethen (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan biedt een lijst met verschillende duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van de muren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een erkende energieadviseur. Betrouwbare bedrijven zijn te vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een schema met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eethen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en onderbouwt welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een onderbouwd energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen bekijk je aspecten zoals de investering, de besparing en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Eethen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Eethen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een gediplomeerde vakman. Het is aan te bevelen om een energieadviseur uit de omgeving te benaderen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel check je adres details van kwalitatieve EPA-adviseurs die werken in de gemeente Altena. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Eethen

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eethen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids delen wij de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over water-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eethen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1810,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5155,00€810,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4570,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2885,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€465,00€41,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €20,00€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Eethen is een slimme investering. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je beperkt het geluid van buiten en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder lees je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en pompt warm tapwater door de woning. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Eethen: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie of Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.300 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Eethen bestellen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €250,00 – €500,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Eethen. Bijgaand verstrekken we een weergave met belangrijke en betaalbare maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Eethen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Eethen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Eethen

Alle huizen in Provincie Noord-Brabant moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder vind je bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Eethen.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Eethen gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Wijk en Aalburg, Drongelen en Veen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Laat je hypotheek aanpassen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Eethen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eethen?

Een energie maatwerkadvies Eethen is een adviesplan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de investering en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit energieadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €195,00 tot wel €295,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €240,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Eethen te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het bureau kijkt samen met bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Eethen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de maatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie