Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meeuwen

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Meeuwen is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies is concreet en vertelt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het plan delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is een hulpmiddel voor particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per maatregel lees je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Meeuwen die het huis willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meeuwen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te minimaliseren. In het document staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze professional loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en het totale rendement Let op: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een autonome energieadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meeuwen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies biedt een lijst met uiteenlopende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. De juiste adviesbedrijven kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om diverse offertes te verkrijgen van professionele adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Meeuwen.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs bezoekt je aan huis en rekent uit welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verkrijg je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Meeuwen laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woning?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Meeuwen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Wij adviseren om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je adres-informatie van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Altena. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Meeuwen

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meeuwen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids kan je aan de slag met goede maatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over hybride warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Meeuwen

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1980,00€110,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11625,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4500,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2905,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€33,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1150,00€185,00 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Meeuwen is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte ontdek je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater verwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meeuwen: betaalbaar en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Vandebron, Delta. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €4.500 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Meeuwen aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor het water. De zonneboiler levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.750 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €205,00 – €425,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Meeuwen. Onderstaand verstrekken we een schema met populaire en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Meeuwen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Meeuwen: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Meeuwen

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder lees je up-to-date info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Meeuwen.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van gevel, vloer, wanden, ramen, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Altena biedt mogelijk ook diverse individuele subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Meeuwen opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Genderen, Babyloniënbroek en Eethen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Meeuwen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meeuwen?

Een energie maatwerkadvies Meeuwen is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieadvies onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Dan is dit energieplan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit rapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €230,00 tot en met €330,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €265,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Meeuwen te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau vraagt bewoners naar het wensenlijstje om het appartementencomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Meeuwen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie