Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Babyloniënbroek

Besparen op de energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Babyloniënbroek is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Dit maatwerkadvies stelt bloot welke investeringen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport bieden ze in detail de totale kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmogelijkheden. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel check je de investering, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Babyloniënbroek die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-babylonienbroek

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verminderen. In het onderzoek wordt specifiek aangegeven wat je kunt doen, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een betrouwbare energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Babyloniënbroek (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verbeteren van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare adviseur. De juiste maatwerkadviesbureaus kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes op te zoeken van deskundige adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Het overleg is georganiseerd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een weergave met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Babyloniënbroek.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop verkrijg je een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel toont het rapport randzaken zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Babyloniënbroek laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Babyloniënbroek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is slim om een adviesbureau uit de regio te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van mogelijke adviesbedrijven die werken in de gemeente Altena. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Borsje EnergiePrestatieAdviesHoekeinde 444254LNSleeuwijk
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Babyloniënbroek

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Babyloniënbroek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids behandelen we de meest populaire duurzame oplossingen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over aardwarmtepompen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Babyloniënbroek

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4200,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4205,00€665,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4600,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3320,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€460,00€50,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €4,95€5,95 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Babyloniënbroek is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand verstrekken we aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Babyloniënbroek: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Essent, Eneco en Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Babyloniënbroek laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.550 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Babyloniënbroek. In het gedeelte hieronder delen we daarom een lijstje met krachtige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Babyloniënbroek!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Babyloniënbroek: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Babyloniënbroek

Alle woningen en panden in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje delen we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Babyloniënbroek.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk verschillende particuliere subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Babyloniënbroek afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eethen, Dussen en Drongelen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Babyloniënbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Babyloniënbroek?

Een energie maatwerkadvies Babyloniënbroek is een adviesplan met suggesties voor de vergroening van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, het woonoppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 t/m €300,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €280,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Babyloniënbroek te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Babyloniënbroek voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie