Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Almkerk

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Almkerk kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en bekijkt de diverse opties. Het energieplan laat jouw zien welke aanbevelingen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkrapport doorzoek je nauwkeurig de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij komt met een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per keuze check je de kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Almkerk die het huis willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-almkerk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het rapport wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Almkerk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in diverse vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Betrouwbare vakmensen zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om enkele offertes aan te vragen van professionele adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Almkerk.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt bij je thuis en beschrijft welke opties aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop ontvang je een gunstig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Almkerk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Almkerk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een neutrale specialist. Het is raadzaam om een energie expert uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je naam + adresgegevens van erkende adviesbureaus die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Altena. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Almkerk

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Almkerk met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder noemen we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over vloerisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Almkerk

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3315,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4030,00€840,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4610,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3245,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€410,00€37,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €36,00€29,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Almkerk is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Almkerk: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice en Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.500 en verdien je terug in zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Almkerk laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €4.000 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 t/m €325,00 per paneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Almkerk. Bijgaand vind je een aantal handige en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Start met een persoonlijk energieadvies in Almkerk!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Almkerk: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt energiebesparende maatregelen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit advies toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Almkerk

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder vind je nuttige info over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Almkerk.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Almkerk afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Giessen, Waardhuizen en Rijswijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Extra stukje hypotheek nemen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Almkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Almkerk?

Dit energie maatwerkadvies Almkerk is een rapport met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor VVE’s en particulieren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €245,00 tot wel €320,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €230,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Almkerk te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op deze manier kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Almkerk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie