Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uitwijk

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Uitwijk biedt uitkomst! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies doorzoek je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de getoonde duurzame keuzes. Het maatwerkadvies is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een energierapport met alle energiebesparende maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Investeer bijv. in: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per optie check je het financiële plaatje, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Uitwijk die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-uitwijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele energie-expert. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uitwijk (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geeft een schema met diverse vergroeningsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde energie-specialist. Betrouwbare specialisten zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te bevelen om enkele offertes op te zoeken van deskundige energie adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met groene maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Uitwijk.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en analyseert welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Kort hierop krijg je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals de verwachte prijzen, het rendement en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Uitwijk laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Uitwijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een deskundige specialist. Het is raadzaam om een adviseur uit jouw eigen regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Altena. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Uitwijk

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uitwijk waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids bespreken we goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over gevelisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Uitwijk

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1815,00€130,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11725,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5300,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3205,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €33,00€25,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Uitwijk is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder tref je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Uitwijk: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Essent, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen is al te plaatsen voor €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Uitwijk kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.750 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €210,00 t/m €550,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Uitwijk. In de box hieronder kan je aan de slag met een weergave met relevante en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Uitwijk!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Uitwijk: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook inzicht in wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Uitwijk

Bestaande woningen in Provincie Noord-Brabant moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Uitwijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatie van vloer, wanden, (spouw)muur, ramen, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Altena heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Altena vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Uitwijk aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Woudrichem, Zierikzee en Almkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Altena.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Uitwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uitwijk?

Een energie maatwerkadvies Uitwijk is een advies met verschillende opties voor het vergroenen van jouw woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het rapport geeft per maatregel de minimale prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Uitwijk te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Uitwijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie