Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zierikzee

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Zierikzee is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan stelt bloot welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport vind je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij verstrekt een verslag met alle werkzaamheden die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Zierikzee die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zierikzee

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken. Deze deskundige check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale specialist op het gebied van energie. Deskundige en neutrale energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zierikzee (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan bevat een weergaven van diverse energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Gediplomeerde adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om enkele offertes aan te vragen van onafhankelijke vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een lijst met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zierikzee.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een energieadviseurs komt op locatie en rekent uit welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen ontvang je een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze randzaken zoals het kostenplaatje, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zierikzee laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Zierikzee vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is aan te raden om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand tref je namen en adressen van professionele specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zierikzee

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zierikzee waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder behandelen we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Zierikzee

 1. Beperk de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4440,00€495,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5975,00€845,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5295,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2830,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€47,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €4,95€6,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Zoek een adviseur en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Zierikzee is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand vind je relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zierikzee: een prima te betalen installatie en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall en United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.750 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zierikzee bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) komt uit op ongeveer €3.850 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €225,00 t/m €325,00 per paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zierikzee. Hieronder vind je een lijst met populaire en betaalbare maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zierikzee!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Zierikzee: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Zierikzee

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand tref je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Zierikzee.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland hanteert mogelijk nog extra individuele subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zierikzee afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Almkerk, Ouwerkerk en Waardhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Zierikzee

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zierikzee?

Dit energie maatwerkadvies Zierikzee is een rapport met suggesties voor het duurzamer maken van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op die momenten is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €225,00 tot ongeveer €305,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €240,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Zierikzee te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zierikzee voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie