Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosterland

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Oosterland biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en controleert waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energierapport onderzoek je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de geraamde kosten, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Oosterland die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosterland

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt zorgvuldig vermeld welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. In het rapport vind je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome vakman. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosterland (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geef je inzicht in innovatieve verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verbeteren van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Professionele adviesbedrijven zijn te vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van erkende adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een advies met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oosterland.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis hiervan verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen vind je kenmerken zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosterland laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Oosterland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een neutrale adviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit de regio te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van mogelijk interessante vakmensen die werken in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oosterland

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosterland waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder vind je de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over kruipruimte isolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Oosterland

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3445,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10100,00€755,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5510,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3350,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€455,00€22,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €575,00€43,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Oosterland is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De stroom kan opgewekt worden met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosterland: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Essent, Engie of Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.400 en kan je terugverdienen in +/- 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Oosterland bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.250 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 – €450,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Oosterland. Hieronder vind je een lijstje met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oosterland!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Oosterland: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesrapport toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oosterland

Praktisch alle huis in Provincie Zeeland moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder vind je up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Oosterland.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Oosterland gebruiken in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Uitwijk, Sirjansland en Zierikzee).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Oosterland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosterland?

Dit energie maatwerkadvies Oosterland is een plan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes jouw energierekening doen dalen. D.m.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 tot €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Oosterland te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Oosterland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie