Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Sirjansland

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp aanschaffen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Sirjansland is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en omschrijft wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport bieden ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de geselecteerde maatregelen. Het rapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle werkzaamheden die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Sirjansland die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-sirjansland

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de prijs is, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon doet een grondige analyse en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde vakman. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Sirjansland (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van spouwmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. De juiste energie experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om 2 of 3 offertes op te vragen van gecertificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal kom je tot een lijst met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Sirjansland.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en beschrijft welke groene maatregelen doeltreffend zijn. Kort hierop ontvang je een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Sirjansland laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Sirjansland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende adviseur. Wij adviseren om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van goede maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Sirjansland

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Sirjansland waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder delen wij de meest populaire energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over spouwmuurisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Sirjansland

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3410,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4705,00€1060,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4695,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2835,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€35,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,50€26,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Sirjansland is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte vind je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Sirjansland: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie & Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Sirjansland laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. De zonneboiler genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost je circa €3.250 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 t/m €375,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Sirjansland. Bijgaand verstrekken we een schema met relevante en voordelige vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Sirjansland!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Sirjansland: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Sirjansland

Alle huizen in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Sirjansland.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan gevel, ramen, wanden, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Sirjansland aanvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook handig voor o.a. Zierikzee, Bruinisse en Ouwerkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Sirjansland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Sirjansland?

Dit energie maatwerkadvies Sirjansland is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Middels dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op het type huis, de omvang van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €205,00 – €320,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is raadzaam om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Sirjansland te verkrijgen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal het hele gebouw opnemen. Het onderzoeksbureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Sirjansland voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie