Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Dreischor

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Dreischor biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de opties zijn. Het onderzoek laat woningeigenaren zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport delen ze grondig de investering en de terugverdientijd van de diverse maatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Dreischor die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-dreischor

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verkleinen. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke energieadviseur. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Dreischor (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsadvies geeft een schema met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het installeren van zonnecellen. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om meerdere offertes op te zoeken van ervaren adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Dreischor.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbureau komt langs en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Dreischor laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Dreischor vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende specialist. Wij adviseren om een adviesbureau uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel lees je naam + adresgegevens van betrouwbare experts die werken in de gemeente Schouwen-Duiveland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Dreischor

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Dreischor met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand delen we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Check ook meer informatie over zonnepanelen installeren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Dreischor

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3570,00€380,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5550,00€815,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4710,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3380,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€44,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Dreischor is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan helemaal van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Dreischor: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, Vattenfall, Eneco & Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Powerpeers, Oxxio. Door te salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost je circa €5.400 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Dreischor aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.000 (met installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €235,00 – €450,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Dreischor. Bijgaand delen wij een lijst met handige en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Dreischor!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Dreischor: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning duurzaam maken met subsidies in Dreischor

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder doorzoek je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Dreischor.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, gevel, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Dreischor afsluiten in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Oosterland, Zonnemaire en Sirjansland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Dreischor

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Dreischor?

Het energie maatwerkadvies Dreischor is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit adviesplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de omvang van de woning en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €245,00 tot €340,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €280,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Dreischor te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Dreischor voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een hogere energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie