Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zonnemaire

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zonnemaire kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkadvies tref je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame keuzes. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per maatregel check je het budget, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zonnemaire die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zonnemaire

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het document staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie zal een bezoek inplannen om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zonnemaire (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies biedt een lijst met bruikbare energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het verhogen van de isolatie van gevels en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie-specialist. De juiste vakmensen check je op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om verschillende offertes te ontvangen van professionele energieadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met energiebesparende maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zonnemaire.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie specialist komt bij je thuis en zoekt uit welke duurzame investeringen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel lees je details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zonnemaire laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zonnemaire vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een objectieve expert. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te zoeken Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder behandelen we adresgegevens van mogelijke energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Zonnemaire

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zonnemaire die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder behandelen we de gunstigste maatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen opbrengst.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zonnemaire

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (meer over woningisolatie)€1410,00€330,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11850,00€635,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5015,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3220,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€300,00€44,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €585,00€36,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Zonnemaire is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand vind je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zonnemaire: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, een 0% BTW-tarief en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie, Eneco en United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Zonnemaire laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.600 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €200,00 t/m €325,00 per paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zonnemaire. Bijgaand delen we daarom een lijst met handige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zonnemaire!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Zonnemaire: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Zonnemaire

De meeste panden in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder bespreken we bruikbare informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zonnemaire.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijk verschillende particuliere subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zonnemaire gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Sirjansland, Noordgouwe en Bruinisse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Zonnemaire

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zonnemaire?

Een energie maatwerkadvies Zonnemaire is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het gebruik van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €190,00 – €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Zonnemaire te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Zonnemaire voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie