Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwerkerk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwerkerk biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en omschrijft de verschillende optie. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het energierapport bekijk je in detail de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is geschikt voor particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Nieuwerkerk die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwerkerk

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In het plan wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwerkerk (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsrapport geeft een overzicht met verschillende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van gevelisolatie met glaswol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke maatwerk adviseur. Geschikte vakmensen kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om enkele offertes te ontvangen van BRL9500-02 gecertificeerde experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwerkerk.

 4. Raadpleeg het energierapport

  De adviseur komt op locatie en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens verkrijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Nieuwerkerk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale vakman. Het is goed om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder vind je adresgegevens van mogelijk interessante EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuwerkerk

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwerkerk die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Steeds meer mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In het stuk hieronder introduceren we de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Nieuwerkerk

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3480,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4365,00€1010,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5225,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2940,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€375,00€59,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €40,00€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Nieuwerkerk is dan eigenlijk de basis. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder tref je praktische details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Nieuwerkerk: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco & Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.800 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Nieuwerkerk laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.200 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €215,00 – €550,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Nieuwerkerk. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met belangrijke en goedkope energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Nieuwerkerk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Nieuwerkerk: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het document vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Nieuwerkerk

Alle woningen in Provincie Zeeland moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje verstrekken we bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwerkerk.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van ramen, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Nieuwerkerk opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Dreischor, Brouwershaven en Zonnemaire).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Nieuwerkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwerkerk?

Dit energie maatwerkadvies Nieuwerkerk is een besparingsplan met verschillende opties voor de vergroening van je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke investeringen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot ongeveer €320,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €260,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwerkerk te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. In het document vinden bewoners ook de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Nieuwerkerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie