Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Brouwershaven

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Brouwershaven biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor advies op maat en geeft een toelichting de verschillende optie. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de bekende maatregelen. Het rapport is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie toont het rapport de geschatte kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Brouwershaven die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-brouwershaven

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te verkleinen. In het document wordt in grote lijnen aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een erkende expert. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs vind je op centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Brouwershaven (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je woning te renoveren? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies biedt een lijst met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitengevels met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energieadviseur. Professionele EPA-adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van neutrale adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een overzicht van opties die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Brouwershaven.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en checkt welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een goed energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel vind je informatie zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Brouwershaven laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Brouwershaven vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige maatwerk-adviespartij. Het is beter om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel doorzoek je namen en adressen van kwalitatieve energie adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Bouwkundig Ingenieursburo Ermstrang B.V.Anjelierstraat 394261CJWijk en Aalburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Brouwershaven

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Brouwershaven waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bieden we informatie rondom goede energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Brouwershaven

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1935,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4295,00€980,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4630,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2880,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €550,00€36,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Brouwershaven is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het pakt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand check je meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Brouwershaven: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Essent en Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Delta, Powerpeers. Door te salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kost ongeveer €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Brouwershaven laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.950 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Brouwershaven. In de box hieronder vind je daarom een lijst met handige en niet al te dure energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Brouwershaven!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Brouwershaven: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Brouwershaven

Alle woningen en panden in Provincie Zeeland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand doorzoek je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Brouwershaven.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Brouwershaven afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Zonnemaire, Kerkwerve en Noordgouwe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Brouwershaven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Brouwershaven?

Een energie maatwerkadvies Brouwershaven is een plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit document een must. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke investeringen jouw woning verduurzamen. Middels dit energieadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €205,00 tot en met €310,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €265,00. Het is aan te raden om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Brouwershaven te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Brouwershaven voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie