Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Burgh-Haamstede

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Burgh-Haamstede is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en zoekt uit de diverse opties. Het energieadvies laat jouw zien welke investeringen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport delen ze gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een plan met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je de kosten, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Burgh-Haamstede die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-burgh-haamstede

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het plan wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en voor een persoonlijk advies. Deze adviseur neemt jouw huis op en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: De maatwerkadviseur is onpartijdig en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Belangrijk: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome adviseur. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Burgh-Haamstede (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het plan biedt een lijst met diverse duurzame oplossingen die haalbaar zijn voor jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Betrouwbare EPA-adviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van neutrale specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een schema met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Burgh-Haamstede.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en checkt welke mogelijk interessante maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de minimale prijzen, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Burgh-Haamstede laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Burgh-Haamstede vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een onafhankelijke expert. Wij adviseren om een expert uit jouw eigen regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder check je gegevens van kwalitatieve energieadviseurs die actief zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ingenieursbureau Van IwaardenJan Delstlaan 234326AHNoordwelle
Poerstamper BouwTorentrans 1874336KKMiddelburg
DELTA Energie B.V.Buitenruststraat 84337EHMiddelburg
Visietech B.V.Laagt 164286LVAlmkerk
I.M. van VlietTol 14265JTGenderen
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Burgh-Haamstede

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Burgh-Haamstede waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder noemen we de belangrijkste duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over infraroodpanelen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Burgh-Haamstede

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1905,00€105,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4800,00€965,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5110,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2995,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€460,00€52,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer energiebespaartips) €22,00€32,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Burgh-Haamstede is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te selecteren. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Burgh-Haamstede: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice & Oxxio, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door het principe van salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.300 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Burgh-Haamstede aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €200,00 tot €400,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Burgh-Haamstede. Onderstaand vind je een schema met praktische en niet al te dure maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Burgh-Haamstede!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Burgh-Haamstede: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport toont bovendien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Burgh-Haamstede

Bestaande woningen in Provincie Zeeland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder tref je handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Burgh-Haamstede.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, ramen, (spouw)muur, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Schouwen-Duiveland hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Schouwen-Duiveland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Burgh-Haamstede afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Ellemeet, Nieuw- en Sint Joosland en Renesse).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Burgh-Haamstede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Burgh-Haamstede?

Een energie maatwerkadvies Burgh-Haamstede is een plan met daarin concrete maatregelen voor de verduurzaming van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Middels dit adviesplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot ongeveer €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je ongeveer €245,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Burgh-Haamstede te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Burgh-Haamstede voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie