Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Voorthuizen

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Voorthuizen geeft antwoord op veel van je vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en bekijkt wat er mogelijk is. Het rapport toont aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het aanbevelingen-rapport onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het energierapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Voorthuizen die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-voorthuizen

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde energieadviseur. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Voorthuizen (juli 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een schema met bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde energieadviseur. Deskundige adviesbedrijven zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van ervaren adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met duurzame investeringen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Voorthuizen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop krijg je een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de uiteindelijke kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Voorthuizen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Voorthuizen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbureau uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder verstrekken we naam + adresgegevens van betrouwbare adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Barneveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Voorthuizen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Voorthuizen waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand behandelen we goede energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over energiebesparende maatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Voorthuizen

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1520,00€425,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10100,00€745,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5040,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€48,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1075,00€185,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Voorthuizen is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand verstrekken we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Voorthuizen: is een stuk betaalbaarder en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Engie, GreenChoice, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.750 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Voorthuizen bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) kost je circa €3.450 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €245,00 t/m €375,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Voorthuizen. In de box hieronder delen wij een lijstje met impactvolle en aantrekkelijk geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Direct persoonlijk energieadvies in Voorthuizen!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Voorthuizen: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Voorthuizen

Praktisch alle huis in Provincie Gelderland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand doorzoek je actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Voorthuizen.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, wanden, (spouw)muur, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Barneveld hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Voorthuizen opvragen in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Kootwijkerbroek, Terschuur en Kootwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Voorthuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Voorthuizen?

Dit energie maatwerkadvies Voorthuizen is een energieplan met concrete maatregelen voor het verduurzamen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het plan onderschrijft per maatregel het financiële plaatje en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit concept plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 – €325,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Voorthuizen te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Voorthuizen voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie