Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kootwijk

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Kootwijk is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de opties zijn. Het plan toont aan welke investeringen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het advies onderschrijven ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de mogelijke investeringsopties. Het energierapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Kootwijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kootwijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te beperken. In het plan wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energiedeskundige belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Let op: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een deskundige energie-expert. Gecertificeerde en ervaren energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kootwijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft een schema met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van gevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je vinden op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is slim om 2 of 3 offertes aan te vragen van gecertificeerde energie specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een complete samenvatting met duurzame investeringen waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kootwijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze kenmerken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kootwijk laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Kootwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele specialist. Het is verstandig om een energieadviseur uit de regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Barneveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Kootwijk

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kootwijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over CV-ketels.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Kootwijk

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een klimaatbewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3580,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5390,00€1095,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5455,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3310,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€23,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1175,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Kootwijk is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder tref je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Kootwijk: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Kootwijk laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.750 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Kootwijk. Bijgaand vind je daarom een schema met krachtige en goedkope maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Kootwijk!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kootwijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Kootwijk

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kootwijk.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, vloer, wanden, ramen, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Barneveld heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Kootwijk afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Eemdijk, Stroe en Soesterberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Kootwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kootwijk?

Dit energie maatwerkadvies Kootwijk is een rapport met aanbevelingen voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Het rapport biedt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €220,00 – €295,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €265,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Kootwijk op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het complex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Kootwijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie