Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Terschuur

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Terschuur is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en onderzoekt de verschillende optie. Het uiteindelijke advies verduidelijkt welke alternatieven je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het maatwerkadvies check je gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp vind je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Terschuur die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-terschuur

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: Elke maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve energiedeskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Terschuur (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport geef je inzicht in uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van gevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Erkende specialisten vind je op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om minimaal 2 offertes te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Terschuur.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt bij je thuis en onderbouwt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen krijg je een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen check je informatie zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse besparing en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Terschuur laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Terschuur vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde expert. Het is beter om een adviesbureau rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel bieden we contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Barneveld. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Terschuur

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Terschuur die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand beschrijven we de meest populaire duurzame oplossingen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Terschuur

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1495,00€395,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10350,00€720,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5515,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3070,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€365,00€34,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €25,50€36,00 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Terschuur is een slimme investering. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de lucht of grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Terschuur: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, Eneco, GreenChoice of Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Terschuur laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.000 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Zoals bijv. een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €205,00 tot €350,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Terschuur. In het gedeelte hieronder vind je daarom een schema met krachtige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Terschuur!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Terschuur: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Terschuur

Bestaande woningen in Provincie Gelderland moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder verstrekken we nuttige info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Terschuur.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van dak, (spouw)muur, wanden, gevel, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Barneveld biedt mogelijk ook zelf individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Terschuur afsluiten in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Kootwijk, Zwartebroek en Stroe).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Terschuur

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Terschuur?

Dit energie maatwerkadvies Terschuur is een energieadvies met verschillende opties voor het verduurzamen van je pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieplan geeft per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €200,00 tot ongeveer €340,00. Voor een gemiddelde woning kost dit advies circa €280,00. Het is raadzaam om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Terschuur op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Terschuur voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie