Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Achterveld

De hoogte van de energierekening beperken? Er zijn veel opties, waar begin in? Is het slim om te isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Achterveld is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en analyseert de verschillende optie. Het energierapport laat jouw zien welke werkzaamheden een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het advies doorzoek je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de populaire duurzame opties. Het energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Achterveld die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-achterveld

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze expert neemt jouw huis op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde energieadviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Achterveld (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan bevat een weergaven van verschillende vergroeningsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verbeteren van buitenmuurisolatie en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een onafhankelijke adviseur. Gekwalificeerde specialisten vind je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om diverse offertes te ontvangen van neutrale energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een opsomming met potentiële maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Achterveld.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en analyseert welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens ontvang je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je randzaken zoals de geschatte kosten, de besparing en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Achterveld laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie specialisten en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Achterveld vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende specialist. Het is slim om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van professionele EPA-adviseurs die werken in de gemeente Barneveld. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Achterveld

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Achterveld die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel Hollanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Achterveld

 1. Verlaag je energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3355,00€415,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€655,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4650,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3130,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€440,00€57,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €485,00€41,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Achterveld is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. CV-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand ontdek je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Achterveld: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, Essent, GreenChoice, Vattenfall & United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.500 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Achterveld laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.150 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Achterveld. Onderstaand tref je een lijstje met impactvolle en laag geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Achterveld!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Achterveld: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzaam je woning met subsidies in Achterveld

Alle woningen en panden in Provincie Gelderland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen wij praktische informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Achterveld.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van wanden, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Barneveld heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Achterveld afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Voorthuizen, De Glind en Terschuur).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Achterveld

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Achterveld?

Een energie maatwerkadvies Achterveld is een besparingsrapport met verschillende opties voor het verduurzamen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke investeringen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van huistype, oppervlakte en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 tot €350,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €245,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Achterveld te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Achterveld voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een hogere energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie