Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing De Glind

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies De Glind is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen onderschrijven ze grondig de initiële investering en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in De Glind die hun huis willen vergroenen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-de-glind

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verlagen. In het advies wordt specifiek aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde expert. Deskundige en ervaren energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in De Glind (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geef je inzicht in verschillende energiebesparende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, binnen- of buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Objectieve energie experts kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om meerdere offertes op te vragen van professionele energie specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in De Glind.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en beschrijft welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in De Glind laten uitvoeren). Deze expert weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor je woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur De Glind vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een neutrale energie specialist. Het is nuttig om een expert uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we adres details van kwalitatieve energie experts die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Barneveld. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio De Glind

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in De Glind die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huiseigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in De Glind

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4350,00€500,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5505,00€590,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4980,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3195,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€48,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1125,00€190,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in De Glind is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: je kan besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp De Glind: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Essent, Engie, Eneco & United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in De Glind laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in De Glind. Onderstaand vind je om die reden een aantal belangrijke en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in De Glind!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel De Glind: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in De Glind

De meeste panden in Provincie Gelderland moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we nuttige info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in De Glind.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan gevel, dak, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Barneveld biedt mogelijk ook zelf lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Barneveld zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening De Glind aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Terschuur, Hoogland en Zwartebroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Barneveld.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in De Glind

Wat is maatwerkadvies energiebesparing De Glind?

Een energie maatwerkadvies De Glind is een plan inclusief suggesties voor de vergroening van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de minimale prijzen en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat jouw zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is aan te bevelen om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in De Glind te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief het financiële plaatje en de opbrengsten per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in De Glind voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie