Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoogland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoogland is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting waar de kansen liggen. Het energiebesparingsadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies tref je heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de mogelijke maatregelen. Het energieplan is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij biedt een rapport met aanbevelingen met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per optie krijg je inzicht in de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Hoogland die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoogland

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zo de energienota te minimaliseren. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman bekijkt de woning volledig en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met maatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoogland (juli 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit adviesrapport geeft een schema met uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een deskundige maatwerk adviseur. Geschikte adviesbureaus zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes te ontvangen van onafhankelijke specialisten. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit portaal ontdek je een schema met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Hoogland.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en berekent welke energiebesparende maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verkrijg je een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Aangaande deze energiemaatregelen vind je aspecten zoals de minimale prijzen, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoogland laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hoogland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is verstandig om een energie-specialist uit de buurt te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel bieden we gegevens van goede adviesbureaus die werken in de gemeente Amersfoort. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
KeuringportaalHarlingenstraat 363826BBAmersfoort
Keuringshuis B.V.Spoetnik 603824MGAmersfoort
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoogland

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoogland waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand bieden we informatie rondom de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over bodemisolatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoogland

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1720,00€110,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5310,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5485,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3125,00€170,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€470,00€59,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €23,50€33,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Hoogland is een minimale vereiste. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is een groene investering, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij werkt met warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand check je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hoogland: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.800 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Hoogland laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is de speciale zonnecollector (op het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.200 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 – €525,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hoogland. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met doelgerichte en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Hoogland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Hoogland: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur inspecteert je huis en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Hoogland

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand bieden we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hoogland.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, dak, gevel, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Amersfoort biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amersfoort kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hoogland afsluiten in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zwartebroek, Hooglanderveen en Achterveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amersfoort.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Hoogland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoogland?

Het energie maatwerkadvies Hoogland is een besparingsrapport met suggesties voor het vergroenen van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel een kostenbegroting en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan een must. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Via dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €235,00 tot wel €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Het is goed om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoogland te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het bureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Hoogland voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een hogere energieprestatie resulteert in een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie