Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hooglanderveen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Hooglanderveen zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke opties het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In de aanbevelingen bieden ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een verslag met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Investeer bijv. in: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel toont het rapport het financiële plaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Hooglanderveen die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hooglanderveen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde vakman. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hooglanderveen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Objectieve energie specialisten zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om enkele offertes op te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is belangrijk. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een overzicht van energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Hooglanderveen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De adviseur neemt de woning op en stelt vast welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later verstuurt hij een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel vind je onderwerpen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Hooglanderveen laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Hooglanderveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende adviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je adres-informatie van kwalitatieve energie adviseurs die actief zijn in de gemeente Amersfoort. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
KeuringportaalHarlingenstraat 363826BBAmersfoort
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hooglanderveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hooglanderveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids check je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over isolatieglas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Hooglanderveen

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3405,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5370,00€685,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4690,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2995,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€425,00€21,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €19,00€29,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Hooglanderveen is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder bieden we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hooglanderveen: is een stuk minder duur en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Oxxio, Vandebron. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en kan je terugverdienen in +/- 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Hooglanderveen laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost ongeveer €3.700 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Hooglanderveen. Onderstaand delen we daarom een aantal relevante en niet al te dure energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Hooglanderveen!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Hooglanderveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Hooglanderveen

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand vind je bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Hooglanderveen.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, vloer, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Amersfoort heeft mogelijk verschillende regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amersfoort zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hooglanderveen afsluiten in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Achterveld, Stoutenburg en De Glind).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amersfoort.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hooglanderveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hooglanderveen?

Dit energie maatwerkadvies Hooglanderveen is een besparingsplan inclusief suggesties voor het vergroenen van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan bespreekt per maatregel de investering en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor huizeneigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit besparingsadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €175,00 t/m €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €270,00. Het is goed om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Hooglanderveen aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hooglanderveen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een duurzamere energieprestatie geeft lagere lasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie