Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Amersfoort

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Amersfoort is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt de verschillende optie. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het plan delen ze grondig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame opties. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Voorbeelden zijn: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel lees je de geraamde kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Amersfoort die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-amersfoort

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te drukken. In het plan wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach bezoek je thuis om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energie-expert. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Amersfoort (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met uiteenlopende duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Deskundige energie adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is raadzaam om meerdere offertes te ontvangen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een schema met mogelijk interessante maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Amersfoort.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan stuurt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de investering, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Amersfoort laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Amersfoort vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een objectieve maatwerkadviseur. Het is goed om een energieadviseur uit de omgeving te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviesbedrijven die werken in de gemeente Amersfoort. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Amersfoort

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Amersfoort die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over energiebesparende maatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Amersfoort

 1. Verlaag je energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3320,00€385,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4985,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3060,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€420,00€34,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,00€31,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Amersfoort is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Tip: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte bieden we handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Amersfoort: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Engie, Essent, Eneco & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.850 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Amersfoort laten monteren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 200 liter) is er al voor €3.550 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €175,00 – €425,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Amersfoort. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijst met handige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Amersfoort!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Amersfoort: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Amersfoort

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje verstrekken we actuele informatie de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Amersfoort.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, ramen, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Amersfoort biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amersfoort zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Amersfoort vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eemnes, Soest en Leusden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amersfoort.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Amersfoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Amersfoort?

Het energie maatwerkadvies Amersfoort is een adviesplan met concrete maatregelen voor de vergroening van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met het financiële plaatje en het rendement. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Aan de hand van dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, het woonoppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €175,00 – €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €265,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Amersfoort aan te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Amersfoort voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie