Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stoutenburg Noord

Besparen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Stoutenburg Noord geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan is concreet en vertelt welke maatregelen het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderzoek je nauwkeurig de kosten en baten van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verduurzamingsplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel lees je het budget, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het plan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Stoutenburg Noord die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-stoutenburg-noord

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te verkleinen. In het document wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke expert. Professionele en bedreven energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stoutenburg Noord (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het plan geeft een schema met bruikbare maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitengevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een ervaren energie-specialist. Gediplomeerde adviesbureaus zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes te vragen van objectieve vakmensen. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een lijst met groene maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Stoutenburg Noord.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop stuurt hij een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel lees je aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Stoutenburg Noord laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woning?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Stoutenburg Noord vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een onafhankelijke specialist. Het is aan te raden om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we adresgegevens van mogelijke experts die diensten aanbieden in de gemeente Amersfoort. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Creative ChangeVeensekom 563831RELeusden
EWBouwadviesMetten Gerritskamp 343848CWHarderwijk
Studio LovisZuiderzeestraatweg 633849ABHierden
Ques2Build B.V.De Maalderij 223829AZHooglanderveen
Defares ProjectenKolkrijst 863828EMHoogland
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Stoutenburg Noord

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stoutenburg Noord waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder beschrijven we goede maatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over spouwmuurisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Stoutenburg Noord

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1540,00€350,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11400,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4835,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3165,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€380,00€37,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €23,50€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Stoutenburg Noord is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en pompt warm tapwater door de woning. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Stoutenburg Noord: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.000 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Stoutenburg Noord laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.700 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €205,00 – €450,00 per ruimte.

Praktische energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Stoutenburg Noord. In het gedeelte hieronder delen we daarom een weergave met krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Stoutenburg Noord!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Stoutenburg Noord: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat duurzame investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label duidt aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Stoutenburg Noord

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Bijgaand tref je bruikbare informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Stoutenburg Noord.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Amersfoort biedt mogelijk aanvullende lokale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Amersfoort kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Stoutenburg Noord opvragen in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Hoogland, Hierden en Hooglanderveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Amersfoort.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Stoutenburg Noord

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stoutenburg Noord?

Het energie maatwerkadvies Stoutenburg Noord is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het verduurzamen van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit besparingsadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 – €330,00. Voor een normale tussenwoning kost het ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Stoutenburg Noord te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Stoutenburg Noord voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie